Už na startu kampaně jsme řešili důležitá témata

29. května 2022
Už na startu kampaně jsme řešili důležitá témata

Tady je pět nejdůležitějších oblastí, s nimiž je v našem městě potřeba pohnout:

  • Dvě nové školy, sportovní hala a další volnočasové zázemí
  • Městské byty. Znovu je stavějme, zvelebujme
  • Lékaře a učitele potřebujeme přitáhnout a víme jak
  • Životní prostředí je pro nás důraz na zeleň a vodu
  • Dopravní obslužnost, tedy obchvaty města, cykloprostupnost a alternativní spojení na Prahu

Chcete to podrobněji? Nebojte, právě v tuto chvíli vám do schránek v Brandýse – Boleslavi distribuujeme noviny, v nichž je všechno detailně probráno.

A hned jsme využili čas, kdy na místě byli i další Piráti – jak z vedení Prahy, tak naši zástupci ve vládě a parlamentu.

  • Marek Řebíček probíral s primátorem Prahy Zdeňkem Hřibem vize a možnosti alternativního napojení na pražské vlako/tramvajové trati. Detaily přineseme později.
  • Marie Kubáčová s Patrickem Zandlem konzultovali s ministrem pro místní rozvoj Ivanem Bartošem možnosti rekonstrukcí městských bytů ze státních příspěvků. Město bohužel nedávno propáslo dotační výzvu na opravu bytů, ale do konce se budou vypisovat další, větší, na podporu městské výstavby. A my budeme připraveni!

Víte, že dobrá dopravní obslužnost i dostupné bydlení jsou pro dobré doktory i učitele jedním z nejdůležitějších impulsů pro rozhodnutí, kde působt? A my chceme přitáhnout další dobré lidi, díky nimž se v našem městě bude hezky žít.

Máme odvahu dělat, co je správné…

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Město musí dát signál, že nejsme území zaslíbené spekulantům!

Město musí dát signál, že nejsme území zaslíbené spekulantům!

U ulice Kostelecká, naproti benzince „roste“ neobvyklý rodinný dům. Z podkladů souseda této stavby (účastníka řízení), vyplývá, že v tomto domě budou desítky místností, vyšší počet koupelen a toalet. Téměř jako ve vile některé z hollywoodských celebrit. Přitom dle vydaného stavebního povolení smí vzniknout rodinný domů se 2 bytovými jednotkami o velkorysé dispozici 7+1. Vzhledem k masivnímu užívání, dosud nezkolaudované stavby, nemůže být pochyb, že v zástavbě rodinných domů vzniká další ubytovna.

Školská zápisová turistika má řešení

Školská zápisová turistika má řešení

Proč jsou přetížené školy v Brandýse – Boleslavi? Protože nemají dostatečnou kapacitu. Situaci ještě zhoršuje, když do nich umisťují své děti rodiče, kteří účelově přepíší dítě k pobytu do města. Na naše skutečné žáky se pak nedostává místo. Říká se tomu poeticky školská nebo též zápisová turistika.